CMG European Consulting
Fonduri europene, fonduri structurale, imagini de succes Fonduri europene, fonduri structurale, imagini de succes Fonduri europene, fonduri structurale, imagini de succes

PNDR - Programul National de Dezvoltare Rurala

Ce este programul national de dezvoltare rurala (PNDR) ?

Comunicatul de presa din data de 20.02.2008

Programul National de Dezvoltare Rurala a fost aprobat

Astazi 20 februarie 2008, Programul National de Dezvoltare Ruralã (PNDR) 2007 - 2013 a fost aprobat de reprezentantii celor 27 state membre din cadrul Comitetului de Dezvoltare Rurala, structura institutionala a Comisiei Europene cu responsabilitati în acest domeniu. Aceasta aprobare este rezultatul unor negocieri intense cu Uniunea Europeana, în urma carora Programul a fost adaptat la nevoile spatiului rural romanesc.

In luna martie urmeaza sa fie lansate primele masuri de investitii cu impact puternic asupra restructurarii agriculturii, a sectorului alimentar si a spatiului rural. Aceste masuri au conditii similare cu cele ale Programului SAPARD, sunt asteptate de marea majoritate a potentialilor beneficiari si au pregatit cadrul institutional si legislativ de implementare.

Odata cu aprobarea Programului National de Dezvoltare Rurala, Romania va primi din partea Uniunii Europene un prim avans de 3,5% din valoarea totala alocata de cca 8 miliarde Euro, in vederea inceperii primelor actiuni de finantare.

Biroul de Presa al Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Etichete:

programul, national, dezvoltare, rurala, pndr, nerambursabil